BioBlitz: ‘Op zoek naar 750 planten en vogels voor 750 jaar Nieuwkoop’

bioblitz nieuwkoop 750 jaar

Ter illustratie. © Yvette Natuurfotografie/Pixabay

In de week van 10 t/m 16 mei speuren inwoners, vrijwilligers én boswachters naar 750 verschillende soorten planten en dieren in de omgeving van de Nieuwkoopse Plassen. Dit ter ere van het 750 jarig bestaan van de kern van Nieuwkoop. Met deze zogeheten ‘BioBlitz’ wordt er onder andere onderzoek gedaan naar welke vogels, planten en vlinders er in Nieuwkoop leven.

Hoe is het gesteld met de biodiversiteit van de Nieuwkoopse Plassen? Vrijwilligers en medewekers van Natuurmonumenten en IVN Nieuwkoop zullen daar binnenkort onderzoek naar doen. “Hoe hoger de biodiversiteit, hoe gezonder het leefgebied. Zo wordt in kaart gebracht hoe mooi, divers en natuurlijk Nieuwkoop is”, aldus IVN Nieuwkoop bij het openbare evenement op Facebook.

Lees ook: Binnenkort inloopavond voor werkzaamheden buitenruimte Zuidhoek

Ook inwoners kunnen meehelpen met zoeken: met de speciale iObs app kunnen gebruikers BioBlitz-waarnemingen registreren. Op 10 mei begint het onderzoek en op zaterdagmiddag 16 mei wordt de uitslag bekend gemaakt. Het is dan natuurlijk de grote vraag of er minimaal 750 verschillende soorten planten en dieren gevonden zijn.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het laatste nieuws van Nieuwkoop in je inbox?