Bakker & De Vos: Rug- en nekpijn? Blijf bewegen

Door de lockdown is het voor velen niet mogelijk een reguliere sport te beoefenen. Mede daardoor zien de fysiotherapeuten van Bakker & De Vos momenteel een toename van mensen met rug- en nekklachten.
 
Er zijn vele oorzaken voor rug- en nekpijn: Zwaar lichamelijk werk in ongunstige houdingen. Maar ook zittend werk, weinig lichaamsbeweging of een verkeerde manier van omgaan met de klachten. Ook stress speelt een rol; spanning heeft invloed op de manier waarop de spieren werken en hoe de rug beweegt. Het gevolg daarvan is dat er eerder een ‘verkeerde beweging’ gemaakt wordt waarbij het bijvoorbeeld ‘in de rug schiet’.
 
Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, hanteert een actieve werkwijze voor cliënten met rug- of nekklachten. Doel van het programma is de rugpijn te verminderen en terugkeer van de klachten te voorkomen.
Binnen het centrum werken de manueel therapeut, de sportfysiotherapeut en de psychosomatische fysiotherapeut samen voor een zo optimaal mogelijk resultaat.
Behandeling
De behandeling beslaat meestal een relatief korte periode waarin de rug of nek soepel gemaakt wordt via manuele therapie en oefeningen. Vervolgens moeten de spieren hun werk weer op een ‘normale’ manier gaan doen om te voorkomen dat het opnieuw misgaat. Hiervoor zijn speciale stabiliserende. oefeningen geschikt, maar ook kracht- en conditietraining. Om de kans op klachten in de toekomst te verminderen, is het belangrijk om na de behandeling aan training en een actieve leefstijl te blijven doen.
 
Voor behandeling, advies en training kun je contact opnemen met Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid via 0172-575261 (Nieuwkoop) of 0172-603195 (Ter Aar). Of stuur een e-mail naar info@bakkerendevos.nl of een WhatsApp bericht naar 06-57821791.

nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?