Bakker & De Vos: ‘Oncorevalidatie heeft positief effect op kanker’

Een apparaat dat gebruikt wordt bij de oncorevalidatie. ©Bakker & De Vos

De berichten over corona beheersen de actualiteit en daardoor komen andere ziektes minder aan bod. Dit geldt bijvoorbeeld voor de behandeling van oncologiepatiënten. Bakker & De Vos verzorgt trainingen voor deze patiënten.

De afgelopen maanden ging het bevolkingsonderzoek naar borstkanker in de Gemeente Nieuwkoop gelukkig wel gewoon door. Het tijdig ontdekken van afwijkingen op oncologiegebied is, naast een adequate behandeling, erg belangrijk. De toegenomen behandelmogelijkheden bij allerlei vormen van kanker zorgen ervoor dat kanker, in steeds meer gevallen, een chronische aandoening wordt. De oncorevalidatie krijgt, door de positieve effecten,  een steeds belangrijker plaats binnen de behandeling van deze patiënten.

Lichamelijke training heeft een gunstig effect op de kwaliteit van leven, spierkracht en conditie. Dat geldt zeker en vooral ook bij mensen met kanker. Uit onderzoek blijkt dat aangepast trainen, vooral tijdens een chemokuur, ervoor zorgt dat kankerpatiënten minder last hebben van vermoeidheid. Door tijdens de chemokuren krachttraining te doen, treedt minder verlies van spierkracht op en door de verbetering van de doorbloeding door de training heeft de chemo meer effect op de tumor. De individuele begeleiding door de gespecialiseerde fysiotherapeuten Wietske Strijker en Femke Cooper zorgt ervoor dat er geen overbelasting optreedt.

Groepstrainingen

Na de chemokuren kan begonnen worden met de verdere opbouw van spierkracht en conditie. In deze periode is het goed mogelijk om de individuele begeleiding te verminderen. Echter, de stap naar geheel zelfstandig sporten is vaak voor velen nog te groot. Daarom zijn er bij Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid,  in Nieuwkoop, speciale groepen voor oncologiepatiënten. Door gezamenlijk te trainen is het mogelijk om met lotgenoten contact te hebben, terwijl er ook een positief effect is op spierkracht, uithoudingsvermogen en de algehele fitheid.

Meer weten, bel 0172-575261 / 0172-603195,  mail naar info@bakkerendevos.nl  of WhatsApp naar 06-57821791. 

www.bakkerendevos.nl                                                                                                              


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?