Bakker & De Vos: “Fysiotherapie van groot belang na corona”

Steeds meer mensen raken besmet door het coronavirus. Gelukkig herstellen ook veel van hen. Wel blijven vaak langdurig restklachten over. Deze restklachten treden niet alleen op bij ouderen. Ook veel jongeren die de ziekte hebben gehad, blijven zitten met langdurige klachten zoals vermoeidheid, een verminderd uithoudingsvermogen, verminderde ademspierkracht, schade aan longen en hart, spierzwakte en gewrichtsklachten.

Door inactiviteit tijdens de ziekte neemt de spiermassa snel af. Reeds na een week inactiviteit is een verlies van 1 tot 1,5 kg spiermassa mogelijk. Daardoor kosten dagelijkse handelingen zoals lopen, fietsen, traplopen, en voor sommige patiënten al reiken, tillen, rechtop zitten of zelfs een lepel naar de mond brengen, veel moeite. De fysiotherapeut de aangewezen persoon om mensen met deze problemen te begeleiden. Barrie Boonstra, longspecialist bij Bakker & De Vos, is hiervoor de aangewezen deskundige fysiotherapeut.

Na het gezamenlijk in kaart brengen van de problemen en de hulpvraag richt de therapie zich op het opbouwen van spiermassa en conditie en dit zoveel mogelijk koppelen aan dagelijkse handelingen, zoals staan, lopen, wassen, aankleden, huishoudelijke taken en uiteindelijk weer richting hobby, werk en sport.

De revalidatie vraagt, afhankelijk van de mate van complexiteit, een zeer geleidelijke opbouw van de activiteiten en kan soms weken tot maanden duren. De juiste, stap voor stap, fysiotherapeutische begeleiding en coaching is van groot belang. De fysiotherapeut werkt nauw samen met de huisarts, de ergotherapeut, diëtiste of psychosomatische fysiotherapeut.

Wie aanhoudende klachten ervaart na besmetting met het COVID-19 virus, kan contact opnemen met Bakker & De Vos in Nieuwkoop of Ter Aar. Bel 0172-575261 of 0172-603195, stuur een mail naar info@bakkerendevos.nl of een WhatsApp bericht naar 06-57821791.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?