Bakker & De Vos: “Ergotherapie, ook voor u!”

Ergotherapie, foto ter illustratie. ©Flickr – ErgSim

Ouderen blijven langer zelfstandig wonen. Soms geeft dat problemen bij de dagelijkse activiteiten. Ergotherapie kan helpen deze problemen op te lossen.

Ergotherapeut Lisa Bosman is werkzaam bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop en Ter Aar. Lisa richt zich in haar werk voornamelijk op dagelijkse activiteiten, zowel in en rond het huis als in de leefomgeving. Door lichamelijke of psychische problemen zijn het vooral alledaagse dingen die niet meer zo goed gaan. Ze geeft training, begeleiding, advies en instructie om dit te verbeteren of te vereenvoudigen. “Uw partner of andere naasten worden daarbij zoveel mogelijk betrokken en in de meeste gevallen vindt de behandeling bij u thuis plaats”, stelt Lisa gerust.

Daarnaast kan Lisa een belangrijke rol spelen bij problemen op de werkvloer. Zoals bij werkhouding, werkwijze of de werkdruk. Ze werkt op dit gebied vaak samen met bedrijfsfysiotherapeut Roeland Hoogendoorn. Samen wordt een werkplekonderzoek uitgevoerd en in overleg met de mensen op de werkvloer een plan gemaakt om de gesignaleerde problemen te verminderen.

Zorg op maat

De ergotherapeutische behandeling begint met het bespreken van de problemen. Ergotherapie is immers zorg op maat. “Daarbij staan uw wensen en wat u belangrijk vindt centraal.” Vervolgens wordt bekeken wat de beperkingen en de mogelijkheden zijn. Om een compleet beeld te krijgen, overlegt de ergotherapeut soms met de huisarts, de fysiotherapeut of andere betrokkenen, zoals mantelzorgers of familieleden. “Daarna worden, samen met u, doelen opgesteld en nagegaan hoe deze doelen bereikt kunnen worden.”

Voor sommige oplossingen zijn hulpmiddelen of aanpassingen aan woon- of werkomgeving nodig. Lisa helpt en bemiddelt ook bij het aanvragen hiervan bij de gemeente of zorgverzekeraar.

Voor wie thuis of op de werkvloer lichamelijke of psychische problemen ervaart, kan ergotherapie helpen. Meer info op www.bakkerendevos.nl of maak een afspraak met Lisa Bosman via Bakker & De Vos in Nieuwkoop 0172-575261 of in Ter Aar 0172-603195. Mailen kan naar info@bakkerendevos.nl, WhatsAppen naar 06-57821791.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?