Artikel 1 Grondwet prijkt boven ingang raadzaal

Raadslid Elias van Belzen en burgemeester Robbert-Jan van Duijn onthullen het bord. ©Gemeente Nieuwkoop

Boven de ingang van de raadszaal in het gemeentehuis in Nieuwveen zijn sinds vanavond de woorden van artikel 1 van de Grondwet te lezen. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn en initiatiefnemer en raadslid van SGP-ChristenUnie, Elias van Belzen, onthulden het bord vanavond in aanwezigheid van de gemeenteraad.

Op 7 november 2019 dienden vijf partijen op initiatief van Elias van Belzen een motie in om artikel 1 van de Grondwet te tonen in het gemeentehuis. De motie werd unaniem aangenomen bij de behandeling van de ‘Begroting 2020’. De raad wil zich op deze manier uitspreken tegen discriminatie en geweld van inwoners op grond van godsdienst, levensovertuiging, seksuele geaardheid, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook.

Burgemeester Van Duijn: “Artikel 1 van de Grondwet hangt symbolisch boven de publieke ingang van de raadszaal, het hart van de lokale democratie. Door het tonen van deze belangrijke woorden onderstrepen we het belang hiervan.”

Vanavond zijn de raad en het college sinds lange tijd weer fysiek bij elkaar gekomen in het gemeentehuis in Nieuwveen voor de raadsvergadering. Een mooi moment voor de onthulling.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?