#ankevindt wat van vakantiehuisjes

De tentvilla waar Anke met haar moeder verbleef. ©Anke Steffers

Vorige week ben ik teruggekomen van vakantie. Ik heb het heerlijk gehad, maar ik ben wel tot een conclusie gekomen.

Mijn vakantie gaat eigenlijk altijd naar huisjes en chalets op campings in Nederland. Ik houd niet van lang in de auto zitten en vind weinig aan vliegen, daarbij ben ik fan van bos. Dus ik zoek het nooit zo ver. Maar er is dus iets dat zich elk jaar herhaalt.

Er is altijd iets kapot in mijn vakantieverblijf. Een peertje van een lamp is een bekend gebrek. Maar dat is nooit het enige. We hebben wel eens een chalet gehad waar het glas van de voordeur gebarsten was, in datzelfde chalet lekte de verwarming. En ik kan mij het rek waar de douchekop aan vastzit van vorig jaar herinneren. Die brak af toen mijn moeder ging douchen. En eerder was er een spijl in een trap die eruit viel bij aanraking.

Dit jaar ook een douchekop die steeds naar beneden schoof. Verder een douchedeur die niet goed sloot en een koelkastlampje dat niet brandde. En bij graafwerkzaamheden werd een gasleiding geraakt, waardoor we geen gas meer hadden.

Je meldt het bij de receptie en meestal staat er binnen een uur een technisch dienstmannetje voor de deur, maar ik vraag me toch wel af; worden dit soort zaken niet gecontroleerd én hersteld alvorens het verblijf te verhuren?

Toch was het heerlijk. Naar welk huisje gaan we volgend jaar?

Reacties mogen naar anke@nieuwkoper.nl.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?