Alphense ‘Marketentster’ gewoon verkrijgbaar bij Jumbo Nieuwkoop

marketentster kopen nieuwkoop

Beeld: De Alphense Marketentster © Jumbo Nieuwkoop

De Alphense Marketentster is vanaf nu verkrijgbaar bij Jumbo Nieuwkoop. De Marketentster is een populaire lekkernij wat tijdens de Alphense Jaarmarkt niet weg te denken is. De koeken zijn te vinden bij de broodafdeling van de Nieuwkoopse supermarkt en worden aangeboden per twee.

Hét koekje wat op de derde woensdag van september erg populair is in Alphen aan den Rijn is nu gewoon in Nieuwkoop te kopen. Jumbo Nieuwkoop – die reeds een samenwerking had met banketbakkerij Stevers uit Alphen aan den Rijn – biedt de koekjes aan voor € 3,70 per twee stuks.

ZIE OOK

Nieuw vervolg op Jumbo Bas Bobeldijk Poule: ‘Word de nieuwe Meestervoorspeller’

Alphense Jaarmarkttraditie
De Marketentster is een populaire specialiteit die de derde woensdag van september tijdens de Jaarmarkt in Alphen niet meer weg te denken zijn. Alleen bakkers uit Alphen aan den Rijn zouden het recept kennen. De Marketentster is een een koekbodem met daarboven op amandelspijs, een mousse van frambozen en een spritskoek mét poedersuiker. De koek werd in 1977 bedacht door Koos de Graaf, een bakker die het recept deelde met alle andere bakkers in Alphen.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?