Aantrekkelijke wedstrijdjes en volop plezier tijdens Panna Knock Out Kampioenschappen

De jeugd neemt het in partijtjes van drie minuten tegen elkaar op. ©Gemeente Nieuwkoop

De Panna Knock Out Kampioenschappen werden vrijdag 30 april op de velden van Sportvereniging Nieuwkoop gehouden. Zo’n veertig jongeren deden mee. “Een groot succes met veel blije gezichten”, blikt de gemeente terug. 

Vorig jaar organiseerden de jongerenwerkers van Jong in Nieuwkoop in samenwerking met Panna Knock-Out Benelux de eerste Panna-activiteiten in de gemeente Nieuwkoop. In de zomer van 2020 waren er zogeheten Summerschools (workshops) onder leiding van tweevoudig wereldkampioen Nasser el Jackson bij verschillende voetbalverenigingen. Ruim zestig deelnemers konden met Nasser allerlei Panna-moves, passeerbewegingen en trucjes oefenen. Helaas moest het geplande kampioenschap vanwege de coronamaatregelen tot twee keer toe worden uitgesteld. In de kerstvakantie gaf Nasser een online workshop en op 23 april konden jongeren hun Panna Skills tijdens workshops oefenen ter voorbereiding op het kampioenschap.

Spannende potjes

Het was dus geduldig wachten tot vrijdag 30 april aanbrak. In twee leeftijdscategorieën namen de veertig deelnemers het op Sportpark De Dulen in wedstrijdjes van drie minuten tegen elkaar op. De voetballers die drie wedstrijdjes achter elkaar wonnen, gingen naar de kwartfinales. Er was heel wat talent aanwezig die er spannende finales van maakten. Ook de ouders die buiten het hek stonden te kijken, genoten van het plezier en de potjes. 

Uiteindelijk won in de leeftijd 7 tot en met 11 jaar Yasser en was in de leeftijd 12+ Jos de allerbeste. De winnaars ontvingen, uit handen van Nasser el Jackson een ticket voor het Nederlands Kampioenschap en een kledingpakket van de Youngboyz.

Hoewel de regen tijdens het opbouwen met bakken uit de hemel viel, was het tijdens het toernooi zelf gelukkig droog. Ook hielpen verschillende jongeren, waaronder de jeugdboa, mee met de organisatie en het fluiten van de wedstrijdjes. Tussendoor gaf Nasser wat showtjes weg en vrijwilligers konden het tegen hem opnemen. Al met al een mooie, geslaagde dag.

Zomervakantie

In de zomervakantie van 2021 verzorgt Jong in Nieuwkoop ook allerlei activiteiten, waaronder Panna-activiteiten. Check hiervoor www.jonginnieuwkoop.nl of het Instagram kanaal @jonginnieuwkoop.


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?