15 maart kleurt Kaleidoskoop Iers met Fiddler’s Green

fiddlers green

Fliddler’s Green. © G.Tavenier

Zondagmiddag 15 maart treedt Fiddler’s Green weer op in het Muziekcafé van Kaleidoskoop. Fiddler’s Green is een puur Nieuwkoopse band met een rijk verleden. De band speelt de Ierse folkmuziek – de fiddle is de viool die zo kenmerkend voor de Ierse folkmuziek. De band telt zes muzikanten.

In de frontline staan twee zangers: Gerard Noë en Sjoerd van Houten. Zij worden ondersteund door Maartje Eijkhoudt op viool en Jelle Moraal op dwarsfluit – ook onmisbaar bij de Ierse folkmuziek. De ritmesectie van de band wordt gevormd door Carla Tavenier-Kok, contrabas en Gerard Tavenier, gitaar en banjo.

Lees ook: Tulip Festival Nieuwkoop 2020: alles wat je moet weten!

Vaak gaat de Ierse muziek over de talrijke tragedies die het land hebben geteisterd. Maar er zijn daar wel veel mooie, gevoelige ballades gemaakt. Verder zijn de drankliederen, zoals de populaire meezingers Drunken Sailor en Irish Rover erg bekend. Tenslotte spreekt het voor zich dat het nummer Fiddler’s Green van componist John Conally het lijflied van de band is! Het wordt 15 maart weer genieten in Kaleidoskoop, met muziek die het beste genoten kan worden met een lekker Guinness of een Irish coffee. 


nieuwsbrief nieuwkoperElke zaterdag het meest opvallende nieuws uit Nieuwkoop in je inbox?